Є питання? Дзвоніть, пишіть!
zamovlennya

Пошта: info@kursak.com

Пишеш сам? Готові роботи дешево:
Оплата через:

- найближчий термінал у вашому місті

- Приватбанк (каса, термінал, Приват24)

- Webmoney

- ЯндексДеньги

- ваш вариант

Останні додані готові роботи
1

“Новий Заповіт” – поетична розповідь про духовний подвиг Ісуса Христа, основоположника християнства (реферат)

Основи християнства грунтуються на вшановуванні Ісуса з Назарету як Сина Божого, в якому Бог в особливий спосіб об`явив себе людині.

Ісус народився у Вифлеємі, в ізраїльській провінції Юдея, 6-го року перед нинішнім літочисленням. Близько тридцяти років прожив Він у Назареті, що у провінції Галилея. Після того Ісус почав прилю-

дно навчати творячи чуда на доказ свого Божого післанництва. Після трьох років проповідування ізраїльська старшина ув`язнила Ісуса і домоглась для нього у римського намісника Понтія Пилата смертного вироку – розп`яття на хресті. На третій день по свої смерті Ісус воскрес, перебував на землі ще 40 днів і вознісся на небо, залишаючи своїх учнів і послідовників. Скріплені Святим Духом, учні ширили Христову науку по всьому світу.

Твердження Ісуса про самого себе

У навчанні Ісуса найцікавіше те що Він говорить про себе самого.

Зокрема Боже Царство Він не вагався назвати «моїм царством». Це зразу виділяє його серед усіх інших учителів та засновників релігії.

Займенник «я» весь час присутні у словах Ісуса. «Я правда, йдіть услід за мною!» Ані один засновник будь-якої релігії не зважився б щось подібне сказати. «Я – хліб життя. Хто приходить до мене – не голодуватиме». (Іван 6,35). «Я світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме в темряві» (Іван 8,12). «Я – воскресіння і життя. Хто в мене вірує, той навіть і вмерши – житиме!» (Іван 11,25).

Не треба дивуватись, що Він закликав людей не до Бога, а до себе! Навіть наказував: «Ідіть услід за мною!» Людська природа вимагає віри в Бога, а Ісус закликав людей вірити в нього. Його слова:

«Діло Боже – вірувати в того, кого він післав» (Іван 6,29). Ісус був цілковито впевнений у своєму центральному місці і в своїй ролі в Божому задумі.

Найвиразніші діла, якими Ісус підтверджував своє божество, – його  чуда. Їх вартість не так важлива для вияву його сили і могутності, як для духовного значення, яке воно створювало для людей. Нагодувавши п`ять тисяч юдеїв, що слухали Його біля Капернаума, Він сказав: “Я хліб життя”. Заспокоївши голод їх шлунка, Він заявив, що спроможний також втамувати і голод людських сердець. Він відкрив очі людині, яка від народження була сліпою, і при цьому промовив:

«Я світло світу». Тобто, Він підтвердив свою спроможність відкрити людські очі, щоб вони побачили і пізнали Бога. Він воскресив Лазяря, і при цьому сказав: «Я воскресіння і життя». Всі ці чуда це – зображення  і порівняння бо люди і духовно голодні, і сліпі, і мертві.

Лиш Ісус може заспокоїти їх голод, повернути їм зір і навіть життя.

Через все Євангеліє проходить тісний зв`язок  Ісуса з Богом як з Отцем, про що Христос весь час говорить: «Я і Отець – одно» (Іван 10,30). Також: «Я в Отці, а Отець в мені» (Іван 14,11). Те, що Ісус виявляв свої близькі відносини з Богом, підтверджується жахом ізраїльтян, коли вони чули ці слова, звинувачуючи Ісуса: «Він із себе Сина Божого зробив».

Крім цих прямих, існують і не прямі твердження Ісуса про Його божество. В багатьох ситуаціях Ісус поводиться як Бог. Згадаймо кілька з них.

1)  Ісус не раз заявляв, що може прощати гріхи, а це належить тільки Богові. Так простив він гріхи паралітику, жінці блудниці.

2)  Ісус говорить про себе як про того, хто дає життя, – що Він дасть життя усім тим, яких Бог Йому дав.

3)  Сучасники Ісуса були здивовані Його мудрістю. «Звідкіль оте в нього?» Або: «Ніколи чоловік не говорив так, як цей чоловік говорить».

4)  Ісус, на відміну від пророків, ніколи не посилався на авторитет Бога, але говорив від свого імені, силою власного авторитету. Він ніколи не говорив як пророки: «Так каже Господь». Але казав: «Ізтинно кажу вам».

5)  Найбільш неймовірним було сказане Ісусом, що в кінці світу Він знову прийде судити усіх людей.

Чогось подібного ніхто не виголошував з – поміж людей. Ніхто і не зважився б таке сказати, бо цим словам ніхто б і не повірив. А словам Ісуса вірили, бо вірили і переконувалися, що Він незвичайна людина і що слова Його правдиві.

Воскресіння Ісуса – вирішальний ключ усієї проблеми Його божества. Воскресіння Христове – це не прсто фізичне оживлення, реанімація, а перемога над смертю. Надприродність особи Ісуса вимагала надприродності Його приходу і відходу з цього світу. Ісус народився природним способом, але зачаття Його було надприродне.

Його смерть також була природна, але воскресіння – надприродне.

Таким чином, проаналізувавши життя Ісуса Христа – найвидатнішої особистості в історії людства, який став проповідником  найгуманніших ідей і був страчений на Хресті, можемо ствердити, що:

1)  Його вчення – гідне подиву;

2)  Він – морально досконалий;

3)  Він воскрес із мертвих.

Ці факти приводять до єдиного розумом обгрунтованого кроку – до віри в того Чоловіка і Бога. Коли це збагнув апостол Тома, він впав навколішки перед Ісусом і визнав: «Господь мій і Бог мій!»

_________________________

Формат:  doc

Тип роботи: Реферат

Предмет: Українська література

Кількість сторінок: 2

Країна: Україна

_________________________

Завантажити безкоштовно:

[filebase:file:file=6]

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *